Apple II fylder rundt

Den første masseproducerede Apple-computer fylder 35 år.

Den 16. og 17. april 1977 fremviste to unge håbefulde entrepreneurer deres seneste produkt frem på messen the West Coast Computer Faire i San Fransisco.

Steve Jobs og Steve Wozniak var fælles om at bemande Apples stand og demonstrere Apple II, firmaets første “rigtige” masseproducerede personlige computer. Allerede dengang havde Steve Jobs så meget sams for marketing at han havde placeret  Apples stand lige ved indgangen, så alle de 12.000 besøgende på messen så Apple II som det første af alle messens teknologiske vidundere.

Apple II er siden blevet kaldt den mest visionære tidlige personlige computer, der mere end nogen andre peger fremad og bliver bestemmende for hvordan en personlig computer skal se ud og hvad den skal kunne.

Apple II i den oprindelige version solgte over 300.000 eksemplarer på fire år.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.