Sådan kunne en 4-tommers iPhone se ud

En forøgelse i højden vil give 9:5 format og plads til flere apps uden at ødelægge kompatibiliteten med det gamle format.

Spekulationerne om skærmstørrelsen på den kommende iPhone har længe været i gang, mest fordi det nuværende skærmformat på 3,5 tommer virker mere og mere diminuitivt i forhold til konkurrenternes gigaskærme, der i visse tilfælde sniger sig op over 5 tommer.

iPhone er efterhånden ved at være den mindste smartphone på markedet, når man ikke medtager de helt billige entry-levelmodeller, og brugerundersøgelser har også vist at de fleste forbrugere foretrækker en skærmstørrelse på mellem 4 og 4,5 tommer.

Der er altså meget, der taler for at Apple gerne vil øge skærmstørrelsen på den næste iPhone, men øvelsen er ikke helt problemfri. For det første vil Apple næppe gå af med den optimale formfaktor som det nuværende format har, hvor (næsten) hele skærmen kan nås med tommelfingeren, når man holder mobilen i én hånd.

For det andet skal et nyt skærmformat også ligge i tråd med det gamle, for at alt indhold i form af apps kan tilpasses uden de store armbevægelser.

En læser på the Verge er kommet med et forslag, der løser alle problemerne, nemlig at Apple kan vælge at gøre skærmen højere og bevare skærmbredden. Hermed bevares både fordelen ved det oprindelige design, og kompatibiliteten med alt det “gamle” indhold.

Skærmens format bliver så 9:5 i stedet for den nuværende 3:2, og i forhold til videoer, som typisk er i 16:9 format er det i virkeligheden en langt bedre løsning. Også apps som Safafi, Twitter, Maps og Facebook vil nyde godt af en højere skærm.

Det eneste mindre problem er at tredieparts apps, som Angry Birds, skal have en tilpasning for at udnytte den ekstra skærmplads.

Der er naturligvis ingen garanti for at Apple arbejder med disse planer, men ideen er enkel og god, så man har jo lov at håbe.

theverge

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.