IBM forbyder Siri

IBM’s ansatte må ikke benytte Apples digitale assistent.

Hos IBM kan de ansatte medringe deres egne enheder på arbejder (den såkalte BYOD-ordning), men tager de ansatte deres iPhone med på arbejde, skal de ikke regne med at kunne  bruge Siri på “Big Blues” netværk.

Årsagen? IBM er bange for at Siri kan komme til at tale over sig. IBM’s  CIO Jeanette Horan fortæller til MIT’s Technology Review, at man  frygter at det, man indtaler bliver gemt et eller andet sted.

Og frygten er da sådan set velbegrundet. Alt, hvad man spørger Siri om bliver nemlig sendt til Apples servere for at blive konverteret til tekst – alt samen for at Siri med tiden kan blive endnu klogere og give bedre svar.

Hvilket kan være fint nok så længe det handler om at lægge aftaler med moster Anna i kalenderen, eller sende en SMS til gemalen om at huske at købe kartofler, men det er ærligt talt ikke særligt betryggende for IBM at risikere at have forretningshemmeligheder om nye produkter og tjenester liggende på konkurrentens server. Når man tænker over det, kunne Siri faktisk være alletiders industrispion (!)

Apple oplyser ikke, hvordan oplysningerne bliver gemt, og hvem der har adgang til det, andet end hvad der står i brugerbetingelserne for iPhone-software:

“When you use Siri or Dictation, the things you say will be recorded and sent to Apple in order to convert what you say into text.”

Derudover indsamler Siri en mændge andre informationer fra iPhonen, blandt andet kontaktoplysninger

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.