Kovending? Apple patenterer stylus til iPhone/iPad

Et patent på en optisk stylus er oveeraskende dukket op hos USPTO.

Har man fulgt bare en smule med i afdøde Steve Jobs mere eller mindre bastante udtalelser gennem årene vil man vide at tanken om at Apple skulle udvikle en stylus til iPad eller iPhone har ligget død helt i fra starten.

“If you need a stylus, you’ve already failed” lød udtalelsen fra Jobs den gang, men ikke desto mindre har Apple netop fået godkendt et patent på netop en stylus hos de amerikanske patentmyndigeder, USPTO.

Skønt mange i dag regner afdøde Jobs ord for nærmest mejslet i sten, er det værd at huske på at Jobs faktisk ofte skiftede mening. Der er flere eksempler på at projekter, Jobs i første omgang forkastede, senere blev taget til nåde af Applebossen, og andre eksempler på, at Jobs har sagt én ting offentligt, mens der foregår noget helt andet bag kulisserne. For eksempel har Jobs udtalt at forbrugerne hellere ville have deres iPod adskilt fra deres mobiltelefon, mens man i Apple arbejdede på livet løs med udviklingen af iPhone.

Tanken om at Apple med tiden vil sælge en stylus til primært iPad er altså ikke helt usandsynlig. At behovet for en stylus er der, ses i øvrigt også tydeligt på salget af trediepartstilbehør, hvor stylus’er sælger rigtigt godt.

På den anden side er Apple også kendt for at tage patenter, som ikke nødvendigvis udmunder i et konkret produkt, så det er bestemt også muligt at Apple-stylus’en på billedet ovenfor ender i skrivebordsskuffen.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.