Analytiker: Næste iPhone får 4,08″ skærm, HD frontkamera

Apple vil øge skærmen på iPhone 5 til lidt over 4 tommer med 16:9 ratio.

Påstanden kommer fra analytiker Mingchi Kuo, som har gode forbindelser hos Apples underleverandører, og han fortæller, at Apple vil lancere en højere iPhone over skærmen er opgraderet fra 3,5 tommer med 4:3 ratio til 4,08 tommer og en ratio på 16:9.

We expect iPhone 5 to feature a 4.08-inch in-cell IPS panel screen with a display resolution of 1,136 x 640 and 500-nit brightness, skiver Kuo i et not at, som AppleInsider er kommet i besiddelse af.

Kuo bemærker at med sådanne specifikationer vil Apple lave et fornuftigt kompromis med at øge skærmstørrelsen og samtidig bevare muligheden for at bruge iPhone med én hånd, bagudkonpatibilitet med iPhone apps uden at øge strømforbruget væsentligt.

Kuo mener at Apple ikke har planer om at lave skærme større end 4,3″, da det vil umuliggøre brugen med én hånd, og han skriver også at der er et “kritisk punkt” omkring netop de 4,3″, hvor skærmene begynder at kræve langt større batterikapacitet.

Derudover sikrer formatet at skærmopløsningen på den vandrette akse er uændret, og det vil sikre at alle iPhone apps også vil kunne køre på det nye format. Udviklerne kan lade app’en være som den er, og den eneste forskel vil være to sorte bjælker i kanerne som vist på billedet nedenfor. Vælger udviklerne at tilpasse deres apps, vil det også være en forholdsvis enkel operation.

Derudover hævder Kuo at den næste iPhone får et frontkamera med mulighed for optagelse af video i HD.

iPhone 5, som retteligt er den sjette generation af iPhone forventes at blive præsenteret til september eller oktober.

AppleInsider

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.