Auto-layout i iOS 6: Endnu et tegn på en større iPhone?

Apple har gjort det nemmere for udviklerne at håndtere flere skærmstørrelser.

Apple præsenterede iOS 6 i sidste uge og gennemgik de vigtigste nye features, men eftersom der er over 200 nyheder i den nye version af iOS, vil der uundgåeligt dukke flere mindre nyheder op efterhånden som udviklerne har haft tid til at kigge nærmere på det nye styresystem.

Én funktion behøver man dog ikke engang beta-versionen for at opdage – det er såmænd nok at kigge nærmere på Apples afslutningsgrafik for iOS, hvor en større mængde af nye features er oplistet. Her finder vi, med en meget lille skrift, nyheden auto layout, og den er i første omgang interessant for udviklerne, og i anden omgang interessant for brugerne, for netop denne feature antyder faktisk at Apple har planer om en ny iPhone med en større skærm – eller måske endda flere iOS enheder med varierende skærmstørrelser, som den rygtede iPad Mini?

Apples iPhone blev “født” med en skærm på 3,5 tommer, og det har ikke ændret sig på de ialt fem modeller det er blevet til siden 2007. En af årsagerne er at et nyt skærmformat alt andet lige vil betyde at alle de 650.000 apps, der ligger i AppStore skal tilpasses det nye format, samtidig med at de skal kunne køre på det oprindelige, hvilket alt andet lige er et kæmpe arbejde for udviklerne. Det er netop denne problematik, som Androids økosystem lider under ogh en af årsagerne til at flere udviklere fravælger Android – det er simpelthen for besværligt.

Men den nye funktion Auto layout gør det muligt for udviklerne at definere en række regler for, hvordan de forskellige grafiske elementer placeres på skærmen som kan tilpasses flere forskellige skærmformater, på den måde at elemtenter kan flyttes rundt alt efter, hvilken størrelse skærm der er tale om. Funktionen kendes faktisk allerede fra OS X hvor den blev introduceret med Lion. Med auto layout kan udviklerne i en arbejdsgang altså arbejde med flere forskellige skærmformater of stadig få et resultat, der er individuelt tilpasset de forskellige formater, hvilket både sparer tid og giver et flottere slutresultat.

TechCrunch påpeger at funktionen også gør det meget nemmere for udviklerne at lokalisere deres apps til sprog med andre skrifttegn (tænk Kina!), hvilket normalt også kræver et redesign af brugerfladens elementer, men i hvert fald én af de store hurdler for en større iPhone ser ud til at være væk.

via TechCrunch

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.