Foxconn-boss: iPhone 5 vil overgå Samsung Galaxy S 3

Foxconns CEO Terry Gou langer ud efter Samsung.

Terry Gou, CEO for Hon Hai Precision Industry Co. som står bag Foxconn fabrikkerne, har tilsyneladende et horn i siden på Samsung. PÅ det årlige aktionærmøde langede han i hvert fald kraftigt ud af sydkoreanerne, og præsenterede en strategi, som skal “slå Samsung inden for de næste tre til fem år”.

Den næste iPhone blev nævnt i forbifarten, da Gou udtalte “at the new model will put Samsung’s Galaxy III to shame,” uden at han dog uddybede påstanden.

Derudover satser Gou stærkt på den nye alliance med Sharp, som skal forene Sharps højtudviklede skærmteknologi med Foxconns uovertrufne evner til at masseproducere i højt tempo og høj kvalitet. Samarbejdet vil resultere i en helt ny fabrik som vil blive den eneste i verden, der kan masseproducerede 60 og 80 tommers LCD paneler, og fabrikken har desuden en eksklusivaftale med Corning, som gør at den der den eneste fabrik i verden der må benytte Gorilla Glass på større paneler. Spekulationerne går på at det er denne fabrik, der skal producere de nye Apple fjernsyn, men det er endnu ikke bekræftet.

Fjendskabet mod Samsung er i følge China Times meget personligt for Terry Gou, som har gjort det til et af sine personlige mål at overgå Samsung, og Gou havde da også flere udfald mod koreanerne i sin tale til aktionærerne.

“I respect the Japanese and especially like their execution and communication styles,” sagde han blandt andet. “Unlike the Koreans, they will not hit you from behind.” Udtalelsen referrer til en sag fra 2010, hvor Samsung angiveligt angav fire taiwanesiske selskaber til EU-kommisionen for ulovlig kartelvirksomhed.

Apple og Samsung er som bekendt heller ikke de bedste venner, men samtidig er Samsung stadig en af Apples største underleverandører.

Fokus Taiwan via AppleInsider

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.