Hardwaredetaljer om den nye iPhone findes i iOS 6

Den næste iPhone får sandsynligvis en ny processor og et hidtil ukendt grafikkort.

Hvad angår det ydre design på den næste iPhone, har denne uge budt på flere markante lækager af komponenter, som alle peger på et redesign, der giver en større skærm på omkring 4 tommer, ved at øge længden på den nye iPhone i forhold til det eksisterende design.

Hvad angår de indre komponenter har der indtil videre ikke været så meget at byde på, men 9to5mac har kigget nærmere på en betaverison af iOS 6 og fundet frem til et par interessante detaljer.

Den næste iPhone kører tilsyneladende på en nyere version af Darwin-kernen (version 13), som endda er nyere end den der bruges i Mountain Lion. XNU buildet er også højere.

På processorfronten ser det ud til at der bliver tale om en ARM 5L8950X fra Samsung, hvilket er et trin højere en den processor der sidder i iPhone 4S og i den nye iPad, som hedder S5L8940X  og  S5L8945X, men som man kan se på numrene er det næppe den helt store nyskabelse der er tale om. 9to5mac gætter på en dualcore processor baseret på den samme 32nm arkitektur som sidder i den nye version af iPad 2, og det lyder meget sandsynligt efter vores mening.

GPU-chippen hedder “SGX543RC*”, hvilket er noget af det mest interessante, eftersom denne GPU rent faktisk ikke findes……endnu. Hvad chippen får af specifikationer og om der er nogle reelle nyskabelser kan man selvfølgelig ikke sige noget om endnu.

Ligesom den nye iPad får den nye iPhone også 1GB RAM, hvilket er en fordobling i forhold til iPhone 4S.

9to5mac’s kilde fortæller at Apple er langt fremme med udviklingen af iOS 6, som forventes at blive frigivet sammen med den næste iPhone. Så langt, faktisk, at det hele kan være klar i god tid til en lancering i oktober, medmindre Apple løber ind i produktionsproblemer såsom mangel på komponenter, strejker eller lignende.

Derudover har 9to5mac også kigget nærmere på det nye kort, der kommer med iOS 6 og har et screenshot, der dog ikke afslører meget, andet end en simpel brugerflade.

9to5mac

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.