NU kommer iPad-dræberne

Microsoft har kastet sig ind i tablet-kampen. Google forventes at komme til i næste uge.

Det er nu lidt over to år siden, at den første iPad så dagens lys, og status er at iPad er den uantastede konge over det hastigt voksende tabletmarked. Konkurrencen har været næsten ikke-eksisterende fordi en vigtig konkurrent som Microsoft i starten slet ikke tog iPad alvorligt, og fordi den anden store konkurrent Google har haft ualmindeligt stort bøvl med at udvikle et version af Android der kunne køre både på smartphones og tablets – det skete i realiteten først sidste efterår, da Android 4.0 blev frigivet. Pt. er iPads største konkurrent den billige 7-tommer tablet fra Amazon, der kun sælges på det amerikanske marked, og selv om Amazon ikke offentliggør salgstal tyder meget på at salget af Kindle Fire er vigende.

Nexus Tablet i næste uge?

Men nu rører giganterne på sig. I næste uge holder Google deres årlige I/O-konference, og det forventes at de i år vil uddele en egenproduceret tablet til deltagerne. Den nye Nexus Tablet vil køre den allernyeste version af Android, som hedder Jelly Bean og har versionsnummeret 4.1, og basere sig på de nye quad-core Tegra 3 processorer, som allerede sidder i flere af de konkurrerende Android tablets.

Microsoft overhaler indenom

Mens der har været snak om Googles nexus Tablet det sidste halve års tid, tog Microsoft fusen på alle ved at at præsentere deres bud på en Windows Tablet på et pressemøde i nat dansk tid. Microsofts nye version af Windows, der kan køre både PC og tablet forventes frigivet til efteråret, men det var en meget stor overraskelse at softwaregiganten også vil forsøge sig som hardwareudvikler.

Microsofts nye tablets hedder Surface – et navn lånt fra en touchteknologi, Microsoft allere nu bruger til at indbygge i borde. Surface kommer i to versioner: en lille ARM-baseret model der kører Windows RT og en Pro-udgave, der er baseret på Intels processorer og derfor kan køre en fuld version af Windows 8.

Microsoft har tydeligvis kigget grundigt på iPad og tilføjet nogle af de elementer som visse brugere kan savne. Der er for eksempel stik til både HDMI og USB og mulighed for at udvide hukommelsen med SD-kort. Derudover kommer Surface med et magnetisk cover, der har et indbygget tastatur, og man kan også tilkøbe en magnetisk pen som kan bruges til at skrive og tegne på skærmen.

Også på de ydre mål har iPad fungeret som referenceramme. Surface er 0,1 mm tyndere end den nye iPad, mens der hersker en vis forvirring omkring vægten som enten er lidt lavere eller lidt højere end iPad’ens. Skærmen er på 10,6 tommer.

Microsoft fortæller ikke præcist, hvornår Surface kommer i butikkerne, men det bliver først til efteråret, når Windows 8 er helt klar til frigivelse. Den lille Windows RT-verison kommer først og tre måneder senere følger Pro-modellen.

Det bliver spændende at se, om Microsoft får held med forehavendet, og Surface slår an på markedet. Microsoft har flere fejlslagne hardware forsøg bag sig, men har trods alt også enorm succes med Xbox, så det vil ikke være første gang, hvis det lykkes.

Læs mere om Microsofts Surface og Googles Nexus Tablet på GadgetZonen.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.