Sandboxing-bøvl: TextExpander forlader Mac App Store

De nye sandboxing-restriktioner ødelægger funktionaliteten, siger udviklerne.

Apple nye krav til sandboxing trådte i kraft pr. 1. juni og kræver kort fortalt at alle programmer kun har adgang til de dele af styresystemet, som er absolut nødvendigt for at de kan køre.

Formålet er at hindre ondsindede programmer i at tømme computeren for informationer, hvilket jo er en god ting, men sandboxing har fra starten mødt stor kritik også fra seriøse udviklere, som mener at sandboxing sætter for store restriktioner op for programmerne og gør at de derfor ikke kører optimalt.

Nu har i hvert fald en udvikler taget konsekvensen, og helt forladt Mac App Store. Smile, der står bag den smarte lille teksprogram TextExpander,  har valgt kun at sælge den nyeste version af programmet på sin egen hjemmeside. Man kan stadig finde den ældre version i  Mac App Store, for Apple tillader stadig ældre programmer uden sandboxing i butikken.

Smiles argumentation er at sandboxing-reglerne gør at programmet ikke kan fungere optimalt.

Har man købt TextExpander gennem Mac App Store er det nemt at opgradere til version 4 via Smile’s hjemmeside. En opgradering koster $15, mens førstegangskøbere må af med $35.

Smile er iøvrigt Apple-godkendte udviklere og har et Apple Uvikler-ID som skal bruges i Gatekeeper, som kommer med  OS X Mountain Lion.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.