Amerikansk by dropper Mac

San Francisco stopper indkøb af nye Mac-computere efter at Apple har besluttet sig for at droppe EPEAT.

Apple har droppet miljø-klassificeringssystemet EPEAT, der klassificerer enhedernes miljøvenlighed.

Apple trak i går 19 enheder ud af EPEAT, som Apple ellers selv har været med til at stifte. Årsagen menes at være, at Apple har flere nye computere,som den nye Macbook Pro retina, på vej på markedet. MacBook Pro retina overholder på grund af sit design ikke kravene til EPEAT, der blandt andet siger at computere enkeltkomponenter skal være lette at udskifte så de kan genbruges.

Det får San Franciscos bystyre til at stoppe med indkøb af Mac-produkter på op mod 50 kontorer. Byen har blot 700 Mac-computere, så det spiller ikke dens tore rolle for Apple. Værre er det for Apples succes og salg, at den amerikanske stat har krav om at 95 procent af nye computere skal overholde EPEAT. Apple er i de seneste år ellers vokset flere hundrede procent indenfor det offentlige i USA.

Læs også: Apple dropper EPEAT.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags:,

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.