Apple fjerner Lion fra Mac App Store og Online butik

Det er ikke længere muligt at købe den tidligere version af OS X.

I forbindelse med frigivelsen af OSX 10.8 Mountain Lion har Apple fjernet alle referencer til OS X 10.7 Lion i Mac App Store og på hjemmesiden. Også i Apple Store er de USB-dongels, man har kunnet købe med Lion fjernet.

Dette er normal praksis for Apple, der sædvanligvis kun har én version af OS X til salg, men netop i tilfældet med Lion kan det vise sig at være problematisk for ejere af Macs fra 2006 til 2008 med Intel’s GMA 950 og GMA X3100 som slet ikke kan opgraderes til Mountain Lion, for hvis de ikke allerede har opgraderet til Lion er de i realiteten fastlåst på en ældre version uden mulighed for at opgradere.

Ligeledes kan brugere, der har købt Lion i Mac App Store ikke umiddelbart downloade den igen, men får beskeden aft “det ønskede emne ikke er tilgængeligt i butikken”

Apple fortæller dog til CNET at brugere, der vil opgradere til Lion, kan købe en kopi gennem Apple Store, hvis man kontakter Apple telefonisk.

Endvidere pointerer macworld at brugere, der har brug for at gendownloade Lion, kan hente den ved at holde Alt-knappen nede når man klikker på Lion under købte emner.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.