Apple fjerner Macs fra EPEAT

Apple dropper miljøcertificering. Designændringer på vej?

EPEA er et klassificeringssystem til elektronik, der klassificerer enhedernes miljøvenlighed, og skønt Apple selv har været med til at indføre systemet og på nuværende tidspunkt har den højeste certificering til fleste Macs vælger Apple altså nu at trække alle nuværende og kommende Macs ud af systemet.

Det kan lyde mærkeligt, men måske er der et hint i det faktum at den nye MacBook Pro med retinaskærm ikke opfylder EPEATS krav, fordi det er svært at genbruge og udskifte enkeltkomponemter i den, hvilket også iFixits teardown viste. Spekulationerne går nu på at kommende Macs vil få de samme designændringer, som Retina-modellen.

EPEAT beklager naturligvis udviklingen og håber at Apple vil vende tilbage igen på et senere tidspunkt.

EPEAT

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.