Apple øger markedsandelen i USA

Apple har nu 12% af det amerikanske PC-marked.

De nyeste analyser fra IDC og Gartner viser at Apple har godt fat i forbrugerne, trods markedet generelt er ramt af nedgang.Det amerikanske marked er skrumpet med 5,7% ifølge Gartner og hele 10,6% ifølge IDC. Apple er ifølge Gartner den eneste af selskaberne i top 5, der vækster i 2. kvartal i år. HP er stadig den største PC-producent, med en andel på 25%, mens Dell holder andenpladsen med 21,7%. Apple har trediepladsen, mens Acer og Toshiba er nummer fire og fem.

På verdensplan er Apple stadig ikke i nærheden af at ligge i top 5. Også det globale PC-marked skrumpede for syvende kvartal i træk, men dog kun med 0,1% En del af årsagen ligger naturligvis i den økonomiske krise, men også faktorer indenfor PC-branchen selv spiller ind. For eksempel forventes mange forbrugere og virksomheder lige nu at holde igen med PC-køb, indtil Microsoft lancerer Windows 8.

Talle inkluderer kun traditionelle computere og ikke tablets og andre mobile enheder.

Via MacNN

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.