Apple slår ned på “falske” udviklere

Apple lukker hjemmesider der sælger UDID-aktiveringer.

Der er mange, der gerne vil have fat i de nye udgaver af iOS, før de kommer i den færdige version, men det er nok alligevel de færreste der hår lyst til at betale de 100 dollars, en udviklerlicens koster hos Apple, for at kunne lege med iOS 6 et par måneder før man alligevel får den gratis.

Derfor er det for mange udviklere en ganske lukreativ nebengeschäft at sælge UDID-aktiveringer. Det fungerer på den måde at man som udvikler kan aktivere sin licens på op til 100 enheder, og flere hjemmesider tilbyder således for ganske få dollars at aktivere private brugeres UDID (unique device identifier), så de kan få adgang til betaversionerne. Tager man 5 – 10 dollars pr. aktivering og sælger alle 100 mulige, kan enhver se at det bliver en god forretning.

Apple har tidligere bekæmpet salg af UDID-aktiveringer ved simpelthen at inddrage udviklerlicenser, men i år går Apple tilsyneladende mere præcist efter at lukke en række hjemmesider, der sælger aktiveringerne.

Macstories har forsøgt at kontakte bagmændene bag de lukkede sider, og en af dem bekræfter at det er Apple der har bedt hans host om at tage sitet ned på grund af brud på ophavsretten. Hjemmesideejeren, der er anonym fortæller at sitet nåede at omsætte for $75.000 siden juni, hvor Apple frigav iOS 6 beta, og at han iøvrigt ikke mener at han bryder Apples ophavsret.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.