Betaling for Facetime over 3G?

Noget tyder på at de amerikanske teleselskaber overvejer at opkræve penge for tjenesten.

Når man med iOS 6 kan lave videoopkald over 3G-nettet er den gode gamle telefonsamtales dage nok for alvor ved at være talte, og det giver naturligt nok teleselskaberne hovedpine, for hvor skal fremtidens indtjening komme fra?

Med frigivelsen af den tredie beta af iOS er det kommet frem at det store amarikanske teleselskab AT&T overvejer at opkræve en eller anden form for betaling for Facetime-opkald over 3G, men det er endnu uklart om – og i givet fald hvordan – teleselskabet vil opkræve en sådan betaling.

CEO for AT&T, Randall Stephenson afviser ikke at overvejelserne er igang, men fortæller til TechChrunch at det endnu er for tidligt at tale om prismodeller.

AT&T overvejer også en anden model, hvor udviklere betaler for brugernes dataforbrug, og dermed overlader det til udviklerne at opkræve betaling fra brugerne.

I USA har AT&T længe solgt iPhone-abonnementer med ubegrænset data, hvilket gør problematikken endnu større end herhjemme, hvor teleselskaberne sælger datapakker i forskellige størrelser. Herhjemme er der dog også bekymring over at teleselskaberne sælger meget større datapakker, end forbrugerne rent faktisk bruger pt. Hvis forbrugernes dataforbrug med tiden stiger, vil teleselskaberne blive nødt til at udbygge dækningen, uden at kunne opkræve de ekstra penge, der er brug for for at lave investeringen.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.