Derfor kan ældre Macs ikke lave skærmspejling

Se hvorfor den eftertragtede AirPlayfunktion er begrænset til Macs fra 2011 og frem.

En af de mest eftertragtede nye funktioner i OS X Mountain Lion er muligheden for at spejle sin computerskærm op på fjernsynet via AirPLay (og et Apple TV, forstås), og skuffelsen var stor hos mange Macbrugere, da det kom frem at funktionen kun kan udnyttes på macs fra 2011 og frem.

Der har været mange teorier om hvorfor Apple har lavet denne begrænsning, og konspirationsteorierne om at det ene og alene skyldes at Apple vil tvinge brugerne til at opgradere deres hardware har naturligvis også været luftet, men faktisk findes der en forklaring.

Ifølge Cult of Mac, som har gravet i sagen er forklaringen ene og alene at grafikkortene i de ældre macs ikke er gode nok, efter  Apples srandarder. Nyere Macs fra 2011 og 2012 har GPU’er der understøtter h.264-kodning, hvilket betyder at GPU’en er i stand til selv at komprimere video, uden at ulejlige CPU’en. Det samme gør sig gældende på iOS-siden, hvor der kræves en iPhone 4S eller en iPad 2.

Ældre enheder vil i princippet også kunne lave spejlingen, men fordi der skal bruges flere processorkræfter vil det medføre lag og hak, samt overophedning af computeren, hvilket Apple ikke er så begejstret for. Men istedet kan brugere af ældre Macs selvfølgelig benytte sig af trediepartsløsninger, som AirParrot, hvilket blot kræver at man lukker ned for andre processorkrævende programmer mens man laver spejlingen.

CoM

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.