Google: Apple bør licensere deres design

Popularitet hos forbrugerne bør udløse essentielle patenter, mener Google.

Google forsøger nu en ny tilgang for at stoppe Apples angreb på Googles samarbejdspartnere for patentbrud.

I et brev til den amerikanske Federal Trade Commission (FTC) argumenterer Google for at Apple slet ikke bør kunne bruge sine designrelaterede patenter på brugerfladeniveau til at sagsøge Samsung, Motorola og alle de andre, men at patenterne i stedet skal klassifiseres som essentielle patenter. Det ville tvinge Apple til at licencere patenterne under “fair, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår” (fair, reasonable and non-discriminatory (FRAND)).

Googles argumentation er, at når en standard vinder så stor udbredelse som for eksempel Apples multitouch og slide-to-unlock, er det i forbrugernes interesse at standarden bliver tilgængelig også for konkurrenter, og forslaget handler derfor – i Googles optik – om forbrugervelfærd og ikke Googles og Co’s interesse i at undgå flere sagsanlæg.

Apple er ikke overraskende lodret uenige i Googles påstande, og har skrevet deres eget modsvar til FTC.

via AllThingsD

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.