Google får kæmpebøde for Safari-snagen

Brud på Safaribrugernes privacy koster Google tæt på 140 millioner kroner.

Den amerikanske Federal Trade Commision har nu sat beløb på Googles overtrædelse af privacy i Safari. Sagen stammer tilbage fra februar, hvor det blev opdaget at Google lystigt trackede Safari-brugere, selv om de i Safaris indstillinger havde slået cookies fra.

Ifølge Wall Street Journal er FTC og Google tæt på at indgå et forlig, der indebærer at Google betaler 22,5 millioner dollars. Bøden er den største, FTC nogensinde har udstedt. Beløbet er dog blot et greb i lommen på Google, der omsætter for milliarder på årsbasis, og tidligere har betalt en bøde på 500 mio. dollars til det amerikanske justisministerium for at have reklamer for ulovlig kopimedicin i deres annoncer.

WSJ

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.