Greenpeace beskyldes for mudderkastning

Miljøorganisationen benytter forkerte tal til klassificeringen af Apples datacenter i North Carolina.

Greenpeace har i årevis haft et særligt godt øje til Apple som igen og igen får kritik af miljøorganisationen for ikke at være grøn nok.

I april i år fik Apple således miljøkarakter mellem “D” og “F”, og i den seneste rapport fra Greenpeace, som omhandler Apples datacenter i North Carolina, scorer Apple ikke meget højere end sidst, men lander på “C” og “D” i Greenpeaces forskellige kategorier.

Problemet er bare at Greenpeace benytter forkerte tal i udregningen af, hvor “grønt” datacenteret er. Apple har offentliggjort at centeret  kan køre med en maximalt kapacitet på 20 MW, men i rapporten fra april ansætter Greenpeace den maximale kapacitet til 100 MW og i den nye rapport er tallet nedskrevet en smule til 80 MW. Ud fra Greenpeaces tal kommer kun lidt over 20% af datacenterets energi fra vedvarende energikilder, men følger man Apples egne tal er tallet over 60%, hvilket burde give topkarakter på Greenpeaces’ egen karakterskala.

Udregningen er lavet af Rich Miller fra datacenterknowledge.com, og Miller spekulerer i at Greenpeace fusker med tallene med vilje, fordi negativ omtale af Apple giver mere opmærksomhed til greenpeaces kampagner, end hvis de valgte at gå efter andre, mere anonyme selskaber. Det er en hård anklage, men den underbygges en anelse af, at Greenpeace på den ene side beskylder Apple for at være lukket, og giver karakteren “D” for “åbenhed og gennemsigtighed”, og på den anden side vælger ikke at lytte til de oplysninger som Apple rent faktisk offentliggør. Derudover ser det også ud til at der gælder særlige regler for Apple. Apples planer om at opføre datacentrere i Oregon og Nevada, som fra dag ét skal køre udelukkende på vedvarende energi, udløser i Greenpeaces rapport karakteren “C”.

Ifølge Apple vil datacenteret i North Carolina også køre 100% på grøn energi fra februar 2013.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.