Kinesisk “Snow Leopard” sagsøger Apple

Dagen efter at Apple blev presset til at betale for iPad-navnet i Kina for anden gang, er en anden kinesisk opportunist klar med sagsanlæg mod Apple.

Denne gang er det firmaet Jiangsu Snow Leopard Daily Chemical Company, som mener at eje det kinesiske ord for Snow Leopard, hvilket er Xuebao.

Navnet blev allerede registreret af firmaet i år 2000 og benyttes modsat Proviews IPAD til rigtige produkter. Ifølge Jiangsu Snow Leopard Daily Chemical Company forsøgte Apple at registrere Xuebao i Kina i 2008, hvilket angiveligt beviser at Apple har forsøgt at få fat i navnet og at Jiangsu derfor skal have en erstatning fra Apple.

Modsat Proview, der som nævnt fik Apple til at betale to gange for IPAD i Kina, og senest fik 60 millioner dollars ud af det, så vil Jiangsu ikke have mere end blot 80.000 dollars og en undskyldning.

Apple har dog aldrig benyttet det kinesiske udtryk for Snow Leopard i Kina og vil med stor sandsynlighed afvise med bagggrund i at produkterne ikke kan forveksles. Selvom det nye sagsanlæg “stinker” så har de kinesiske myndigheder accepteret retssagen, der starter i næste uge.

For Kina, vil det dog med stor sandsynlighed ikke se godt ud hvis for mange selskaber får held med at trække penge ud af blandt andre Apple på tvivlsomme sagsanlæg, da det helt kan få de store spillere til at trække sig fra landet. Derfor mener flere iagttagere da heller ikke at Apple taber sagen mod Jiangsu.

Via Micgadget.


© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.