Minitest: Bose QuietComfort 15

Med Boses QuietComfort 15 er du godt rustet til gode lyoplevelser.

Redaktionen har i den seneste måneds tids erstattet Apples in-ear-hovedtelefoner med Bose QuietComfort 15 med indbygget Acoustic Noise Cancelling-teknologi, og bare det at gå fra in-ear til full-size hovedtelefoner, der dækker hele øret, er en stor forandring.

Magisk støjdæmpning

Når det er sagt, så er forandringen endnu større med Boses Acoustic Noise Cancelling-teknologi. Du kan slå teknologien til og fra med en lille knap på den ene kapsel og det giver et nærmest magisk undertryk og sikrer at alle lyde udefra stort set fjernes og leverer en følelse af, at du er i endda meget intimt selskab med dig selv.

God men meget ærlig lyd

Til klassisk rock, som Pink Floyd, er lydbilledet stort og vidt favnende, om end der er en meget klar og lettere dominant mellemtone med en lidt mere moderat diskant og bas. På nogle områder kan støjreduktionen næsten blive for meget og det kan derfor være rart at holde pauser og komme væk fra den meget mættede lydoplevelse og få lidt baggrundslyde ind igen.

Omvendt kan man med den gode støjreduktion også sidde i stilhed og også bare lade være med at lytte til musik. Det er faktisk helt rart om end stilheden for denne anmelders måske skadede ører skaber en lille susen, eller også er det bare lyden af støjreduktion.

En-vejs støjreduktion

Mens Acoustic Noise Cancelling-teknologi sikrer at der ikke kommer ret meget lyd ind, så kan man desværre godt høre når andre spiller høj musik og hvinende guitarsolo’er er således tydelige for andre end dig. Det er lidt irriterende, eksempelvis hvis man gerne vil høre høj musik i flyet, toget eller bussens, om Boses netop anbefaler QuietComfort 15 til på grund at sine støjreducerende egenskaber.

Design

Designmæssigt er Bose QuietComfort 15 ganske enkel og godt lavet i lækre og bløde materialer, som bevirker at de er yderst behagelige at tage på og have på uanset om du er hjemme eller ude i byen. På grund af sin beskedne størrelse, og ørekoppernes fleksibilitet, der gør at de er vendbare op til 90 grader, er de nemme at have med når du er på farten. Der medfølger et ganske elegant etui til Bose QuietComfort 15, der også huser dine forskellige stik.

Til Applefans

Bose QuietComfort 15 leveres med udskiftelige lydkabler, ét til almindelig brug og ét til udvalgte Apple-produkter, så du kan styre iPhone fra Bose QuietComfort 15’s fjernbetjening. Det gør at du kan justere volumen og endda modtage opkald. Bose QuietComfort 15 headphones har også en indbygget inlinemikrofon, så du kan benytte Appleservices som VoiceOver og Voice Control.

Ledningen klikkes på plads i hovedtelefonens kop og det er ikke den mest elegante løsning, da du for at fjerne stikket igen skal bruge ledningen til at trækkke stikket ud og principielt synes vi ikke at man bør bruge skrøbelige ledninger sådan.

Flot lyd men høj pris

Bortset fra den lille detalje og så den noget rå og rene lyd, som moderne ører måske ikke kan lide, hvis de er vant til lidt mere fyldig og kunstigt forbedret lyd, er der ikke meget at udsætte på Bose QuietComfort 15, udover måske prisen.
De er nemlig rimeligt dyre med en pris på 2700 kroner. I prisklassen er der flere andre mindst ligeså gode hovedtelefoner rent lydmæssigt.

Men vi tager hatten af for Boses helt unikke kombination af god lyd, lækkert design, Noise Cancelling og så det at de er rigtig rare at have på. Det er sjældent at de ting passer så godt sammen som ved Boses QuietComfort 15.

© 2012 – 2017, maczonen.dk. All rights reserved.