Mountain Lion får god start

Den nye version var efter blot 48 timer installeret på 3,2% af alle Macs.

Dermed er Mountain Lion det styresystem som har fået den største udbredelse på så kort tid. Til sammenlignning havde OS X lion en andel på 14% efter hele tre måneder.

Mountain Lion har da også fået overvejende gode anmeldelse i pressen, men ikke mindst prisen og den nemme installering er sikkert også vigtige faktorer for brugerne.

Analysefirmaet Chitika, som er kommet frem til tallene, hæfter sig også ved at knap halvdelen af alle Macbrugere i dag stadig kører Mac OS X 10.6, Snow Leopard. Mens mange måske har droppet opgraderingen til Lion, er det sidste udkald nu for Snow Leopard-brugerne, der kan opgradere til Mountain Lion, hvis de har den nyeste version af Snow Leopard (10.6.8) installeret.

Omkring 16% af alle Macbrugere kører et ælsre styresystem.  Andelen af Macbrugere, der kører Mac OS X 10.4 Tiger er helt nede på 2,75%, og er altså allerede overgået af Mountain Lion

Trods den billige pris på Mountain Lion, som kun koster 119 kroner, tjener Apple alligevel også en lille slat penge på det nye styresystem. Chitika estimerer at 90% af de nuværende brugere betaler for opgraderingen. Med et estimeret antal Macbrugere på verdensplan på 66 millioner, giver det en omsætning på $38 millioner – på 48 timer!

allthingsD

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.