Patentkrig: Android-flagskib forbydes i USA

Samsungs Galaxy Nexus får midlertidigt salgsforbud.

Apple har indkasseret en vigtig sejr i patentkrigen mod Samsung. I Californien har dommeren Lucy Koh nedlagt et midlertidigt salgsforbud mod Samsungs Galaxy Nexus, der træder i kraft, så snart Apple har stillet en sikkerhed på 96 millioner dollars.

Galaxy Nexus er i modsætning til Galaxy Tab 10.1, der i sidste uge blev tvunget af markedet, en topmodel, der stadig sælges i stort tal. Og det er frem for alt en smartphone i Nexus-brandet, altså de smartphones, som Google er med til at udvikle som topmodeller for hele Android-brandet.

Netop derfor er dommen ekstra vigtig, for Apple har her for alvor fået medhold i en central påstand om at Google har kopieret iOS med Android. Helt konkret er det funktionen “unified search”, som Apple med Siri har patent på, som den californiske dommer mener at Samsung og Google har kopieret. Eftersom denne funktion også findes i de helt nye topmodeller, som for eksempel Samsungs Galaxy S 3, kan Apple i hvert fald i teorien forholdsvist nemt få udvidet salgsforbudet til også at gælde disse nye modeller.

Selv om Google ikke direkte er part i sagen, er afgørelsen et meget alvorligt slag, og Google har da også udtalt at de er skuffede over dommen. Samsung har indtil nu ikke kommenteret afgørelsen.

via MacNN

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.