Teleselskaber hamstrer nano-SIM

Forberedelserne til iPhone 5-lanceringen er igang.

Når den nye iPhone lanceres regner de fleste med at den vil bruge den nye nano-SIM standard, som Apple har fået godkendt i det europæiske institut for telestandarder (ETSI). Teleselskaberne forventer i hvert fald at de får brug for millionvis af de nye nano-SIm kort og er allerede begyndt at bestille dem hjem hos chipfabrikanterne.

Det nye Nano-SIM kort er ca. 40% mindre end det nuværende mikro-SIM, som Apple benytter.

Godkendelsen af nano-SIm som ny standard var ikke uden sværdslag for Apple, der har kæmpet en hård kamp mod konkurrenter som blandt andre Nokia og RIM. Konkurrenterne er blandt andet bekymrede for at nano-SIM standarden undergraver deres patenter på området, og Apples er blevet beskyldt af blandt andet Samsung for at have påvirket afstemningen i ETSI via at have oprettet en række skuffeselskaber som stemte til Apples fordel.

Apple har lovet at licensere nano-SIM patenterne gratis.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.