27″ iMac næsten væk hos forhandlere – ny model på vej?

En opgradering af Apples vigtigste desktopcomputer kan også være på tapetet i september.

Herhjemme er der stadig masser på lager både hos Apple og hos de store forhandlere, men i USA er flere af de store forhandlere som Best Buy, Futureshop og Amazon ved at løbe tør for 27-tommers modellen.

Og det sætter gang i spekulationerne om at der også er en ny iMac på trapperne. Apple plejer normalt at genopfriske iMac-serien omkring hver niende måned, men sidst der kom en ny model var i maj 2011 – så en genopfriskning er ved at være højst tiltrængt.

Den nye generation af iMacs får som minimum de nye Ivy Bridge processorer, som også sidder inden i de nye MacBooks, og der er forlydender om at de nye modeller vil komme uden optisk drev, lige som MacBook Air og den nye Retina MacBook Pro. Disse to fornyelser alene kan dog ikke forklare, hvorfor lanceringen af de nye modeller er udskudt, for så kunne de lige så godt være præsenteret sammen med den nye generation af MacBooks på MWC.

Der har da også været rygter om en retina-udgave af iMac, men her er vi skeptiske, da en sådan model vil blive meget dyr. En mulighed er dog at Apple vil tilbyde en retina-iMac som en “luksusmodel”, ligesom Retina-udgaven af MacBook Pro. En anden mulighed er iMac-linien får en eller anden form for redesign, men indtil videre er der ingen læk af komponenter eller lignende, der understøtter dette.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.