Apple i front i kamp mod “konfliktmineraler”

Ny rapport fra “The Enough Project” viser at Apple tager førertrøjen i kampen de “beskidte” mineraler.

The Enough Project (TEP) er en non-profit organisation, der retter fokus mod udvindelse af de mineraler, der bruges i vores gadgets. Masnge af mineralerne, såsom  tantalum, tin og wolfram udvindes nemlig i områder, hvor der er væbnede konflikter og brud på menneskerettighederne, hvilket gør at udvindelsen og brugen af dem er med til at financiere våben, korruption og andre dårligdommer, primært i den tredie verden.

I den seneste rapport fremgår det at Apple, sammen med HP, Intel og Motorola er i toppen, mens Nintendo er bundskraberen sammen med selskaber som HTC,  Sharp, Nikon og Canon. De sidstnævnte er dog i gang med at implemetere foranstaltninger, men halter stadig bagefter, mens Nintendo slet ikke er gået i gang endnu.

Rapporten baserer sin vurdering af de forskellige selskaber på i hvor høj grad de sporer de anvendte stoffer tilbage til udvindelsestedet og om der tages skridt til at udvikle en international certificering af stofferne, sammen med miljømæssige kriterier.

Både Intel, Apple, Motorola og HP gør ifølge rapporten mere, end de er tvunget til via den amerikanske lovgivning. For eksmpel er de i færd med at udvikle et bedømmelsessystem af de smelteværker der anvendes til udvindingen og forskellige projekter der skal hjælpe med at producere en “renere” handel med mineraler.

Reuters

Hele rapporten kan læses her.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.