AppStore vrimler med zombier

Næsten to trediedele af alle apps er aldrig dowloadede eller ratede.

En undersøgelse foretaget af det nyopstartede analyseforma Adeven, viser at op imod 400,000 apps i AppStore frister en nærmest usynlig tilværelse, hvor ingen brugere rigtig opdager dem. Adevens CEO Christian Henschel benævner dem zombies og tilskriver den uhyrlige mængde af “levende døde” AppStores opbygning, hvor det kan være mere end almindeligt svært at blive opdaget.

“I realiteten er det kun nogle få tusinde apps, der bliver downloadet”, siger han i et interview med GigaOm. “Det skyldes Apples lukkede system – det er svært at opdage den slags apps. Der er ingen ordentlig søgefunktion, så den eneste måde at opdage nye apps er gennem toplisterne.”

Ser man nærmere på toplisterne er det nemt at se at de er domineret af store selskaber, der bruger tonsvis af penge på markedsføring, og som brugerne desuden kender i forvejen og føler sig trygge ved. Derfor bliver det næsten uhyggeligt svært for mindre udviklere, med mindre markedsføringsbudgetter at “slå igennem” i AppStore.

AppStores indretning har tidligere været kritiseret af netop de samme årsager. Tidligere på året kom det for eksempel frem at flere markedsføringsselskaber har taget sig betalt for at hente en app ned tusindvis af gange for at få den i Top 25, en praksis som Apple har slået hårdt ned på, men så længe problemet med at blive “opdaget” eksisterer vil mindre udviklere og smarte reklamefolk forsøge at finde lignende veje til de eftertragtede topplaceringer. Apple er også selv opmærksom på problemet. Tidsligere i år købte Apple nemlig det lille selskab Chomp, som specialiserer sig i at lave indholdsmæssige søgninger, og det forventes at Chomps teknologi før eller siden vil blive indkorporeret i AppStore.

AppStore får iøvrigt en overhaling til efteråret i forbindelse med frigivelsen af iOS 6. Man skal dog næppe forvente at finde nye søgemuligheder allerede her, men den nye version vil blandt andet fjerne behovet for at indtaste sin kode, når man henter gratis apps og opdateringer.

Apple fortalte på WWDC at AppStore nu har over 650.000 apps og at Apple indtil videre har udbetalt 5 milliarder dollars til udviklere.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.