Endnu en udvikler forlader Mac App Store

De nye sandboxingkrav blev for meget for udvikleren bag MplayerX.

Apples nye krav til sandbixing, der blev indført tidligere på sommeren får nu en ny udvikler til at trække sig fra Mac App Store.

Denne gang er det udvikleren bag den populære videoplayer MplayerX, der trækker stikket, efter at have diskuteret med Apple i tre måneder.

Programmet overtræder reglerne om sandboxing, med mindre kernefunktioner i programmet, såsom automatisk hentning af undertekster, fjernes.

Det er ikke første gang at udviklere forlader Mac App Store i protest mod de nye sandboxingkrav. Kravene er blevet indført for at øge sikkerheden, men ifølge udviklerne medfører kravene at deres programmer mister markante features.

Apple har også øget sikkerheden på Mac med den nye Gatekeeper funktion i OS X 10.8 Mountain Lion. Gatekeeper er i som standard indstillet til kun at tillade installering af programmer, som er udviklet af udviklere med et godkendt udvikler-ID. I sin nuværende form kan Gatekeeper også slås helt fra, eller indstilles til kun at tillade download af programmer fra Mac App Store. Det betyder at det for udviklerne stadig er muligt at droppe Mac App Store og selv sælge deres software, men der er efterhånden en vis bekymring for, om Apple med tiden helt vil lukke for de to førstnævnte indstillinger og kun tillade softwaredistribution via Mac App Store – ligesom det er tilfældet på iOS, hvor AppStore er det eneste sted man kan hente apps.

MplayerX kan nu hentes via udviklerens hjemmeside (link ovenfor), hvor programmet ligger som freeware. Man kan donere via PayPal, Visa og andre udbredte kreditkort.

via MacNN

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.