Fingeraftryksgenkendelse i iPhone 5?

Lynopkøb af AuthenTec tyder på hurtig implemtering af ny teknologi.

Apple har i løbet af foråret lavet endnu et strategisk opkøb, denne gang af firmaet AuthenTec, der specialiserer sig i teknologi til genkendelse af fingeraftryk.

Opkøber, på 356 millioner dollars, gik igennem i slutningen af juli, og i forbindelse med offentliggørelse af dokumentation i forbindelse med handelen fremgår det, at der har været tale om en usædvanlig hurtig proces. Apple og AuthenTec startede forhandlinger om at samarbejde om at udvikle en “ny teknologi”. AuthenTec var i færd med at udvikle. Forhandlingerne fortsatte i februar men omkring 1. maj skiftede Apple pludselig taktik. Nu var et samarbejde ikke længere på dagsordenen, men derimod et hurtigt opkøb, hvor Apple tilbød AuthenTec over dobbelt så meget pr. aktie, som de var værd.

Allerede dagen efter blev tommelskruerne taget i brug, og Apple argumenterede for at tilbudet var meget attraktivt, og advarede AuthenTec om at teknologien ville være svær at udvikle i samarbejde med konkurrenterne, eftersom de havde flere forskellige platforme, mens Apple kun har én. En tidsplan for forhandlingerne og overtagelsen viser at Apple understregede at de havde brug for teknologien “hurtigt”.

AuthenTec producerer som nævnt teknnologi til genkendelse af fingeraftryk. Den seneste udmelding fra firmaet – som kom den 8. maj, lød på at de havde udviklet sin første “smart sensor”, som kan bruges i mobile enheder sammen med NFC. Fingeraftryksgenkendelsen kan altså bruges som et led i autencificeringen og godkendelsen af mobile betalinger via NFC.

Det swinger jo umiddelbart rigtigt godt med en af de nye funktioner iiOS 6, nemlig PasBook, som indtil videre er præsenteret som en “digital tegnebog”, til billetter, rabatkuponer mm. Apple har endnu ikke nævnt noget om at PassBook skal kunne bruges til mobile betalinger, men muligheden ville være oplagt.

AuthenTecs nye sensor er kun 1,3 mm stor, og vil altså let kunne indbygget i Homeknappen på en iPhone. Til forskel fra andre fingeraftryksscannere, analyserer Authentec det levende lag under huden, og ikke bare den yderste overflade, hvilket gør scanneren langt mere sikker end konkurrenternes.

Hvorfor dette hastværk?

Apple køber ofte mindre firmaer af strategiske årsager, og tidshorisonten på disse strategiske opkøb er ofte lang. Derfor er det usædvanligt at dette opkøb er præget af en sådan “sense of urgency”. Hvis Apple “blot” overvejer at indkorporere teknologien i fremtidige produkter, var der jo ingen grund til at fare så hurtigt frem, så hastværket tyder på at Apple vil bruge teknologien i produkter, der lanceres i år. Nu har vi jo selvsagt næppe set den sidste nye Mac i 2012, og meget af AuthenTecs teknologi bruges i forvejen også i computere, men set i lyset af firmaets nyeste sensor, som direkte er rettet mod mobile enheder, er der nok mere der peger på at det er iPhone, som skal have teknologien.

Netop på området for mobile betalinger har Apple indtil videre været afventende, mens både Google og Microsoft har indkorporeret digitale tegnebøger (Google Wallet og Wallet) i deres mobile styresystemer – uden at de dog endnu har fået det helt store gennembrud. Mange analytikere har derfor fortolket det sådan at apple ville afvente og se, hvilken teknologi, der slog an, før de hoppede med på vognen, men det er bestemt muligt at vi vil se en helt ny version af PassBook, som en fultudstyret betalingsapp, når Apple præsenterer den nye iPhone.

via AppleInsider

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.