iOS 6 beta bekræfter nyt skærmformat til iPhone

Betaudgaven af iOS kan indstillet til en skærmopløsning, der passer med den rygtede 4-tommers skærm.

Det er 9to5mac, der har leget med iOS Simulatoren i Xcode, og tweaket den til at vise skærmen med en opløsning på 640 x 1136 pixels. I dette format vil simulatoren blot “strække” hjemmeskærmen i iOS 5, så der bliver en smule mere luft mellem de fore rækker af ikoner, men i iOS 6 dukker der pludselig en ny række ikoner op, så der i alt er fem rækker.

Den valgte opløsning på 640 x 1136 er ikke grebet ud af luften. Den opmærksomme læser vil bemærke at opløsningen i bredden er den samme som de nuværende iPhone’s som har en opløsning på 640 x 960p. Den nye skærmopløsning på 640 x 1136p passer til en længere skærm med 16:9 format – netop svarende til mange af de læk af enkeltdele vi har set indenfor de seneste måneder.

Det nye format vil derudover løse et af Apples største problemer ved at øge skærmstørrelsen, nemlig sikre kompatibiliteten iOS, så alle apps kan køre på både det nye og det gamle skærmformat uden at udviklerne skal på overarbejde med at lave specialtilpasninger. Ved at beholde den samme bredde og blot ændre i højden kan udviklerne forholdvist nemt tilpasse deres apps så den ekstra skærmplads udnyttes, samtidig med at apps, der ikke bliver tilpasset også vil kunne køre, men blot efterlade to uudnyttede sorte “bjælker” i toppen og bunden af skærmen.

Et andet tegn i iOS 6 på at en ny skærmstørrelse er på vej er at iOS 6 indeholder en ny autolayout funktion, der gør det nemmere for udviklere at håndtere flere skærmstørrelser

9to5mac

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.