Mozilla dropper understøttelse af Leopard

Firefox 17 vil ikke kunne bruges på den fem år gamle styresystem.

Mozilla trækker nu også stikket på det aldrende styresystem og vil fra og med den 17. udgave af Firefox ikke længere understøtte Mac OS X 10.5 Leopard. Mozilla frigiver Firefox 16. den 9. oktober, og her vil altså stadig være understøttelse af Leopard, mens Firefox 17 efter planen frigives den 20. november.

Google har ligeledes stoppet Chromes understøttelse af Leopard med frigivelsen af Chrome 21. Dette skete allere i juli.

Ligesom Google angiver Mozilla den dalende brugerskare som årsag til beslutningen. Ifølge Mozilla var 17% af deres Macbrugere Leopard i juni, mens 35% brugte Snow Leopard og 48% brugte Lion. Til november forventer Mozilla at tallet er helt nede på 10%. Læg hertil at blot  4,13% af Firefox 13’s brugere sidder på en Mac. Det giver en andel til Leopard på omkring 4 promiller af den samlede brugerskare.

Apple stoppede selv med at understøtte Leopard sidste år. En sikkerhedsopdatering, der udsendtes i maj i år fjernede Flashunderstøttelsen i Leopard for at forhindre trojaneren Flashback i at få adgang, men løste ikke problemet som sådan.

via Computerworld

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.