Nye Macs på vej?

Spor i Mountain Lion antyder nye iMacs og Mac Pros uden optisk drev.

Mens Apple har frigivet nye modeller af de bærbare Macs, mangler vi stadig at se nye modeller af de stationære Macs i år, men noget tyder på at Apple ikke helt har glemt dem.

AppleInsider fortæller at man i koden i Mountain Lion kan finde referencer til nye modeller af iMac og Mac Pro. Referencerne er fundet i Boot Camp Assistant, hvor der nævnet en “IM130” og en “MP60”, der kan boote et ældre styresystem fra en USB-drev.

Især det sidste er interessant. Alle nyere Macs kan boote OS X fra USB, men hvis det er nødvendigt at boote for eksempel Windows 7 fra USB, må det næsten betyde at det optiske drev er sparet bort?

Apple har længe været træt af de optiske drev, der er pladskrævende og miondre og mindre nødvendige, og har fjernet dem fra flere og flere MacBooks, så det i dag kun er de “almindelige” MacBook Pros, der stadig har det optiske drev, mens Retina MBP og MacBook Air nøjet med USB og Thunderbolt porte.

Det optiske drev bliver da også mindre og mindre anvendeligt. Eftersom det meste software i dag hentes online, sammen med musik og film er der færre og færre som rutimemæssigt smider en DVD eller CD-Rom i computeren, og sidste års udgave af Mac Mini er heller ikke udstyret med optisk drev, så det er slet ikke usandsynligt at nye Macs dropper drevet og enten bliver slankere (iMac) eller får plads til mere og bedre “indmad” (Mac Pro)

Især den 6. generation af Mac Pro (“MP60”) er ventet med længsel blandt professionelle, og mange var skuffede, da det et øjeblik tydede på at en ny model blev frigivet i forbindelse med WWDC, men hvor det senere viste sig at nyhederne var så inferiøre at det ikke kunne tælle som en ny model. Men forventningsfulde kunder bør nok slå koldt vand i blodet, i hvert fald resten af året. I forbindelse med skuffelsen efter WWDC skrev Tim Cook nemlig til en Pro-kunde at Apple har noget stort på vej i 2013.

Mens mac Pro ikke er blevet opgraderet i mange år, har iMac fået en årlig opgradering cde sidste mange år, så det er ikke urealistisk at forvente den 13. generation (IM130) i  løbet af efteråret.

AppleInsider

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.