Patentsag: Dommer taber hovedet

“Har du røget crack?” var dommer Lucy Koh’s respens til en 75 sider lang anmodning fra Apples advokat.

I restssagen mellem Apple og Samsung, som lige nu foregår under stor mediebevågenhed i Californien, er Samsung ved at have rundet sine vidneafhøringer af, og sagen skulle således være klar til at gå ind i den afsluttende fase, hvor parterne aflægger deres afslutningstaler til juryen.

Bortset altså fra, at Apples advokater oven på Samsungs vidneindkaldelser liiiige havde fundet 22 nye vidner, som de godt kunne tænke sig at indkalde. Hvilket blev præsneteret for dommeren, Lucy Koh i en 75 sider lang anmodning.

“I mean come on. 75 pages! 75 pages! You want me to do an order on 75 pages,” var Koh’s reaktion. “Unless you’re smoking crack, you know these witnesses aren’t going to be called when you have less than four hours.”

Hver part er inden retssagens begyndelse blevet tildelt 25 timer til at fremlægge deres sag. Apple har nu 6 1/2 time tilbage, og eftersom der også skal afsættes tid til afslutningsargumentationen er tiden altså ved at løbe ud.

Koh truede efterfølgende Apples advokater med at hvis det viser sig at argumentationen på de 75 sider ikke er fyldestgørende og hun derfor har spildt sin tid med at læse dem igennem vil Apple blive straffet i form af at deres tildelte tid vil blive yderligere nedsat.

Hændelsen viser, hvor stærkt et pres det offentligt betalte retssystem er, overfor de store multinationale selskaber, der har hære af advokater og jurister, der på få timer kan producere endeløse mændger af argumentationer, bilag og andre juridiske godbidder, som dommeren er tvunget til at forholde sig til, mens Koh beskriver sin egen medarbejderstab som et “rag tag team”. Koh har helt fra retssagens start haft stort fokus på at forsøge at dæmme op for den flodbølge af juridiske spidsfindigheder, der helt forventeligt er skylle ind over hendes retssal, og holde retssagen på sporet.

via cnet

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.