Patentsag: Milliarderstatning til Apple

Afgørelsen i den californiske retssag mellem Samsung og Apple er en entydig sejr til Apple.

Efter blot tre dages votering af juryen i retssagen mellem Apple og Samsung nået til enighed, og idømmer Samsung en erstatning på lidt over én milliard dollars.

Juryen giver Apple medhold i 6 af de 7 patenter, Apple påstår at Samsung har kærnket, og afviser samtidig de påstande om patentbrud fra Apples side., som  Samsung har fremført som modanklage.

Juryen konkluderer desuden at Samsung bevidst har kopieret Apples design – hvilket på sigt kan medføre at erstatningen bliver tredoblet.

Erstatingen er kun lidt under halvdelen af den erstatning Apple selv har krævet, men Apple er alligvel tilfreds med dommen.

Samsung er ikke overraskende højst utilfredse og kalder dommen “et tab for den amerikanske forbruger” og mener at det er “uheldigt” at patentlovene kan give et selskab patent på “rektangler med afrundede hjørner”. Samsung forventes da også at anke dommen, ligesom patentkrigen fortsætter i andre retssale verden over.

Retten skal nu tage stilling til et eventuelt salgsforbud af Samsungs produkter. Denne afgørelse ventes at falde den 20. september.

Electronista

Læs også:

Patentkrig: Nederlag til både Apple og Samsung i sydkoreansk retssag

Patentsag: Dommer taber hovedet

Patentsag: Apple licencerer iOS-patenter til Microsoft 

Samsung i 2007: “Vi har en designkrise”

“Rygende pistol”?: Intern rapport afslører Samsungs iPhone-kopiering

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.