Rygte: Apple arbejder på “set-top-box”

Apple forhandler med kabeludbydere om en ny version af Apple TV.

Der har været meget stille omkring Apples planer på fjernsynsområdet længe, både med hensyn til rygterom Apples kommende fjernsyn, og nyheder om “hobbyen” Apple TV. Det er klart, at rygtemøllen pt. er fyldt til bristepunktet med rygter, der relaterer til den lanceringen vi alle venter den 12. september: mock-ups af iPad Mini, lækkede dele til iPhone 5, spekulationer om den nye dock connector osv osv., men i dag er der dukket et saftigt rygte op på TV-fronten, som også fortjener opmærksomhed.

I følge Wall Street Journal er Apple nemlig i fuld gang med at forhandle med amerikanske kabeludbydere om at lade forbrugerne bruge en Apple-enhed som set-top-box til live tv og andet indhold. Forhandlingerne beskrives som “Apples mest ambitiøse forsøg på at komme ind i dagligstuerne”.

Hvilken enhed, der er tale om er usikkert – eller måske kan der være tale om flere muligheder. Den mest oplagte løsning ville være en ny version af Apple TV, men kilderne nævner også at teknologien kan indbygges i et fjernsyn.

Wall Street Journal fortæller også at Apple har haft planer om en sådan set-top-box i flere år. Steve Jobs var dog afvisende overfor ideen, fordi landskabet af kabeludbydere i USA er fragmenteret og indviklet, og der derfor skal forhandles med mange kabeludbydere landet over, før man har noget der ligner en landsdækkende løsning. Et andet problem er at selve indholdet jp ikke ejes af kabeludbyderne men af producenterne. Endnu en forhindring er at Apple vil skulle vænne forbrugerne til at købe deres set-top-box i stedet for som nu at leje den gennem kabeludbyderen.

Indtil videre har forhandlingerne dog ifølge kilderne ikke båret frugt, angiveligt fordi kabeludbyderne nødigt vil lukke Apple ind på TV-markedet.

Der har tidligere været rygter om en samarbejde mellem Apple og kabeludbydere. For eksempel gik et rygte i februar på at canadiske kabeludbydere allerede var i gang med at teste Apples fjernsyn. Andre rygter har dog peget på at Apple forhandler med indholdsproducenterne, snarere end formidlerne, som det også er tilfældet med iTunes Music Store, og med de nuværende muligheder for for eksempel at leje film via Apple TV.

WSJ

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.