Rygte: iPhone 5 kan få 4G, der understøttes i Europa

Apple er under pres fra koreanske teleselskaber for at understøtte 4G udenfor USA.

De, der fulgte med i lanceringen af den nye iPad i marts, husker uden tvivl miseren omkring 4G-understøttelsen, da det kort tid efter lanceringen kom frem at den nye iPad nok har 4G/LTE-understøttelse, men kun i USA og Canada.

Problemet er at teleselskaberne i USA og Canada kører 4G på andre frekvenser end dem der bruges i andre dele af verden. I USA bruges 700 og 2.100 MHz, mens man blandt andet i Danmark bruger frekvenserne 1.800 og 2.600 MHz.

Nu fortæller anonyme kilder fra sydkoreanske teleselskaber til Korean Times at der lige nu foregår forhandlinger mellem Apple og teleselskaberne om at tilbyde en iPhone med 4G på det koreanske netværk. Koreanerne har i høj grad taget 4G til sig, og der er i øjeblikket 8.4 millioner 4G-kunder i landet. Hvis den nye iPhone ikke understøtter 4G bliver det altså meget svært for teleselskaberne at sælge den til forbrugerne, lyder kritikken.

Den gode nyhed er, at de koreanske frekvenser til 4G er 800 MHz og 1800 MHz, hvilket betyder at hvis koreanerne får held til at overbevise Apple, så vil de danske frekvenser også være understøttet, hvilket betyder at det vil være muligt at få en iPhone med 4G også herhjemme.

via AppleInsider

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.