Set-top-box skal bygge bro mellem live og on-demand tv

Flere detaljer om konceptet bag Apples rygtede set-top box.

I går bragte Wall Street Journal rygtet om at Apple arbejder på at etablere et samarbejde med kabeludbydere og levere en form for set-top box, og i dag kan samme medie fortælle om flere detaljer.

Ifølge WSJ er visionen at den nye enhed skal udviske grænserne mellem den måde tv-indhold i dag distribueres, hvor man enten har adgang til live-tv via en kabelpakke, eller køber sig til adgang via on-demand tjenester. Apples set-top box vil således streame indholdet fra skyen, så man kan se et givent program, når som helst. Denne funktion tilbydes allerede af andre parter i begrænset form, i form af “start forfra”-funktioner, men Apples løsning vil udbygge den betragteligt.

Apple ønsker også at tilbyde seerne adgang til hele sæsoner af tv-serier, hvor de nuværende løsninger kun giver seerne adgang til få, udvalgte afsnit.

Samlet set beskrives set-top boxen som en avanceret udgave af Apple TV, der kun kan streame indhold fra iTunes og enkelte andre samarbejdspartnere, som Netflix.

Men nok det vigtigste parameter hvor Apple kunne skille sig ud fra andre, konkurrerende løsninger er på brugerfladen. Her tales der ikke overraskende om en iOS-inspireret interface, måske i stil med Apple TV’s nuværende brugerflade.

Andre særlige features kan blive integration af sociale medier og AirPlay funktionalitet.

Om det overhovedet vil lykkes for Apple at lande en aftale med kabeludbyderne i uSA er dog langt fra sikkert, eftersom disse skulle være skeptiske overfor tanken om at lukke Appole ind på deres område. Hvis planen endelig skulle lykkes vil der nok videre gå en rum tid, før man ser set-top boxen udbudt i lande udenfor USA.

via WSJ

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.