Sikkerhedshul i Java 7 opdaget

“Super farlig” sikkerhedsbrist er også til stede på Mac.

Endnu et sikkerhedshul i Java er nu opdaget, og beskrevet som potentielt “super farligt”. Hullet kan tilgås af malware gennem alle browsere og operativsystemer, hvis man har Java 7 Update 6 installeret.

Det betyder at brugere på ældre Macs, der kører Leopard eller Snow Leopard ikke har noget at frygte. her er det nemlig stadig Apple, der har ansvaret for Java-opdateringerne, som ikke er kommet længere end til Java 6!

For brugere af Lion og Mountain Lio er situationen mere alvorlig, hvis man har hentes Java 7 – især fordi det er muligt for hackere at brugere sikkerhedshullet til såkaldte “drive-by’s”, hvor den skadelige kode installeres blot brugeren besøger en hjemmeside, uden at han/hun er nødt til at klikke på noget. Eftersom Java 7 er kommet ud for ganske nylig er det dog langt fra alle, der overhovedet har nået at hente den nye version med sikkerhedshullet. Har man Java 6 installeret (tjek i Java-Indstillinger) så skal man lade være med at opdatere, før Oracle er klar med et patch.

For brugere, der har Java 7 installeret, lyder anbefalingerne samstemmende på at slå Java fra, indtil Oracle er klar med en opdatering. Java slås fra i Safari under Safari -> Indstilinger -> Sikkerhed.

via Computerworld

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.