4G-forvirring – igen-igen!

Se her hvilke danske teleselskaber der kan tilbyde iPhone 5 med 4G.

Selv om Apple tydeligevis havde taget ved lære at forårets 4G-fadæse i forbindelse med lanceringen af den nye iPad, lykkedes det alligevel ikke at melde helt klart ud på iPhone-eventet i går. Her fortalte Phil Shiller nemlig at Apple samarbejder med TDC og Telenor i Danmark og at tilbyde iPhone 5 med DC-HSDPA.

Det fik mange til at misforstå, og tro at TDC og Telenor vil tilbyde iPhone 5 med 4G,men  DC-HSDPA er ikke 4G, men en 3G standard. Alligevel kan man få iPhone 5 med 4G i Danmark – blot ikke hos de to nævnte teleudbydere. iPhone 5 understøtter – i modsætning til den nye iPad – nemlig tre forskellige frekvenser, der bruges til 4G, men Telenor og TDC bruger frekvensen 2.600 MHz, som ikke er undstøttet i iPhone 5.

iPhone 5 understøtter dermod 1.800 MHz, som er den frekvens, som 3 og Telia benytter til deres 4G løsninger. 3’s netværk er dog ikke oppe at køre endnu – det sker i løbet af efteråret.

Telenor  og TDC tilbyder iphone 5 abonnementer, som så uden tvivl er med  DC-HSDPA. 3 bekræfter at iPhone 5 vil køre 4G på deres netværk – når det kommer op at køre, ligesom Telia også melder ud af de sælger iPhone 5 med 4G.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.