Analyse: iPhone 5 kan booste amerikansk økonomi

Lanceringen af Apples nye iPhone kan øge det amerikanske BNP med op til en halv procent.

Når Apple senere på måneden sætter den nye iPhone til salg betyder det ikke blot ekstra dollars til Apples i forvejen enorme kassebeholdning – det kan også få en målbar indflydelse på den samlede amerikanske økonomi.

En analyse fra  J.P. Morgan anslår at Apple vil sælge 8 millioner eksemplarer af iPhone 5 i fjerde kvartal (og hertil skal lægges salg af ældre, billigere modeller som iPhone 4 og 4S!). En iPhone 5 forventes at komme til at koste $600 og trækker man herfra de ca. $200, som Apple betaler for at få enhederne prodiceret i Fjernøsten er der altså $400 pr. enhed, som kan lægges til det amerikanske bruttonationalprodukt – eller 3,2 milliarder dollars, hvis analysen holder.

På årsbasis giver det 12,8 milliarder dollars, eller hvad der svarer til 0,33% af det amerikanske BNP.

Analytikeren advarer selv om, at analysen skal behandles “med skepsis” – og herfra skal skepsissen da også gå på at det er usandlynligt at salget vil holde den indledende kadence et fuldt år, eftersom iPhone-salget normalt begynder at falde i månederne op til lanceringen af den næste model!

Men der er generelt enorme forventninger til iPhone 5 i analytikerkredse. Piper Jaffray’s Gene Munster forventer således at iPhone 5 sælger mellem 6 og 10 millioner enheder – alene i den første weekend! Til sammenligning solgte iPhone 4S 5 millioner og iPhone 4 1,7 millioner.

Apple forventes at sætte iPhone 5 til salg i USA den 21. september. Den 5 oktober forventes en større udrulning til flere lande – og her kan vi håbe at Danmark er med.

via AppleInsider, Electronista

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.