Et nærmere kig på iPhone 5’s kamera

Der er store forbedringer og mange nye funktioner i det nye kamera på iPhone 5.

Der har været meget fokus på iPhone 5’s nye design, den større skærm med den nye in-cell teknologi, og på det nye laderstik Lighting, men et andet område, hvor iPhone 5 har væsentlige forbedringer i forhold til forgængerne er på kamerasiden.

Det nye kamera er med sine 8MP, 1080p video og f/2.4 blænde godt nok ikke på papiret anderledes end kameraet i iPhone 4S, men alene det at bevare specifikationerne, når der er savet næsten 20% af tykkelsen på iPhone 5 er faktisk lidt af en bedrift,

Først og fremmest er linsen forbedret med et safircover og en forbedret billedprocessor, der skulle tilføje et filter der giver bedre farvegengivelse og fjerne “støj” fra billederne. Derudover gør den hurtigere processor at lukketiden er formindsket. En dynamisk low-light mode sikrer bedre billeder under dårlige lysforhold, og de fem linser er bedre nivelleret i forhold til hinanden – helt ned på mikron-niveau, hvilket har stor betydning for fokus og billedkvalitet.

Kameraet kan deusden optage video i 1080p, og der er forbedret billedstablisering og ansigtsgenkendelse.

Desuden er der tilføjet en række nye funktioner. For eksempel kan man nu tage billeder, mens man optager video, og den nye Panorama-funktion gør at man kan tage et samlet panomamabillede på op til 240 grader, der kan nå op på 28 MP.  Derudover kan kameraet genkende op til 10 ansigter.

Også frontkameraet er forbedret og kan nu optage video i 720p og billeder på 1,2MP

Konkurrencen på kameradelen i smartphones er knivskarp, og konkurrenterne fra især Samsung og Nokia har rigtig gode kameraer i deres smartphones, der i hvertfald på papiret ser bedre ud end kameraet i iPhone 5. Det bliver spændende at se en rigtig “kamerakonkurrence” mellem konkurrenterne, men indtil da kan man kigge nærmere på, hvad iPhone 5’s kamera kan, på Apple hjemmeside. Der ligger der en hel side med billeder, der er taget med iPhone 5.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.