iPad afløser PC på uddannelser

Ny analyse viser for første gang at iPad æder af PC-salget til uddannelsesinstitutioner.

Analysen er bygger på markedsdata for salg af computere til grund- og mellemskoler i USA for andet kvartal, hvor det viser sig at mens Mac-salget er stabilt, er PC-salget faldet med 265.000 enheder, eller knap 14 %. Tilgengæld er salget af iPads steget til næsten en million, hvilket næsten er en fordobling i forhold til sidste år.

Skønt en stor del af de solgte iPads altså er “mer-salg” i forhold til samme kvartal året før, viser undersøgelsen for f’ørste gang at iPad begynder at kannibalisere PC-salget til uddannelsesinstitutionerne.

Ifølge Charlie Wolf fra Needham & Company, der har foretaget analysen, er tendenserne i juni-kvartalet blot begyndelsen, og han mener desuden at netop uddannelsessektoren er “kanariefuglen i minen”, forstået på den måde at tendensen vil brede sig til andre sektorer.

Apple solgte ialt 17 millioner iPads i andet kvartal i år, mens Macsalget på verdensplan udviste en svag stigning på 2%.

via AppleInsider

 

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.