iPhone-event 2012: Apple præsenterer iPhone 5

Apple præsenterede her til aften den nye iPhone 5. 

Den nye iPhone 5 byder som ventet på et mere aflangt design i rent glas og aluminium. iPhone 5 er Apples tyndeste iPhone, den måler blot 7,6mm og vejer kun 112 gram. Det betyder at iPhone 5 er 18 procent tyndere end iPhone 4S og vejer 20 procent mindre end iPhone 4S til trods for at iPhone 5 har fået en større skærm.

Den nye iPhone 5 har  fået en 4″ retina-skærm med 326 ppi og 1136 x 640 opløsning. Da iPhone 5 har samme bredde som iPhone 4S betyder det, at den er blevet noget længere og det større skærmareal er fyldt på i længden.

Som en ekstra god overraskelse har Apple valgt at lægge en ny A6-processor i iPhone 5 og det gør den dobbelt så hurtig som en iPhone med A5-processor. Også på grafiksiden er iPhone 5 dobbelt så hurtig, ifølge Apples egne oplysninger.

 

Den nye iPhone 5 understøtter som ventet også 4G LTE, ligesom der er blevet plads til en langt mindre dock connector. Den nye hedder Lightning og er 80 procent mindre end den gamle version. BOSE, B&O, JBL og en række andre producenter er allerede i gang med at lave nye enheder, med Lightning. Der kan købes en adapter til gammelt tilbehør, så det stadig kan bruges.

Den nye iPhone 5 kan købes med hvid og sort front. Prisen er i USA den samme som iPhone 4S.

Det er muligt at bestille iPhone 5 i USA, Tyskland, Frankrig, UK, Canada, Australien, Japan, Hong Kong og Singapore fra på fredag den 14., mens den er klar til levering i samme lande efter den 21. september. Der er 21 nye lande klar til iPhone 5 den 28. september – deriblandt Danmark

Læs mere hos Apple.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.