Patentkrig: Salgsforbud mod Motorola på vej i Tyskland

Apple har fået medhold i en patensag i retten i München.

Medmindre Motorola anker afgørelsen (hvilket de uden tvivl gør), kan Apple nu få indført et forbud mod salg af Motorolas smartphones og tablets i Tyskland. Et eventuelt salgsfornud vil ikke have den store økonomiske effekt Motorola, eftersom de ikke står særligt stærkt i Tyskland på smartphone og tabletsmarkedet, men afgørelsen er alligevel vigtig, fordi den kan få betydning for andre verserende sager, og fordi det er endnu et incitament til andre smartphoneproducenter til at droppe Android og finde andre alternativer, af frygt for sagsanlæg.

Motorola kan naturligvis ikke forlade Android-platformen, eftersom selskabet er ejet af Google.

Sagen drejede sig om den såkaldte “elastik-effekt”, dét at siden bouncer tilbage, når man scroller ud over kanten, hvilket Apple har et patent på. Motorola har først anerkendt, at de har brudt patentet, men stillet spørgsmålstegn ved dets gyldighed. Dernæst forsøgte de at argumentere for at de ikke havde brudt det alligevel. Begge dele altså uden held.

via MacNN 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.