Consumer reports: “Purple haze” er ikke begrænset til iPhone 5

Problemerne med lilla-tonede billeder findes også på andre smartphones.

Flere brugere har klaget over at billeder taget med iPhone 5 får et lilla skær, kaldet Purple Haze, og mange har fremhævet dette problem som en fejl ved iPhone 5, og endda gået så vidt som til at tale om et “Purple haze-gate”, på linie med iPhone 4’s  “Antenna-gate”.

Men den amerikanske pendant til forbrugerrådet, Consumer Reports, har nu foretaget en test af flere smartphones, der viser at problemet ikke er begrænset til iPhone 5. Også iPhone 4S, Samsung Galaxy S III og Motorola Razr Maxx har samme problem, i varierende grad.

Problemet opstår når man tager billeder med lysindfald fra siden, og er i princippet et problem for alle kameraer. SLR-kameraer har en art “skyklapper” for linsen af samme årsag. Consumer reports anbefaler at man skærmer for lysindfald med hånden. En anden løsning er, som Apple foreslår, at ændre kameravinklen en smule.

via Electronista

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.