Analytiker: HTC-forlig giver Apple op til $8 pr. smartphone

Slut på patentkrigen? Forliget med HTC kan måske fungere som skabelon for aftaler med Samsung og Motorola.

Ovenpå weekendens forlig mellem Apple og HTC har analytiker Shaw Wu talt med kilder i branchen, og mener herudfra at forliget indebører at Apple vil modtage mellem 6 og 8 dollars i licens fra HTC pr. solgte enhed. Til sammenligning mener det at HTC betaler $5 i licens pr. enhed til Microsoft.

Eftersom HTC forventes at sælge mellem 30 og 35 millioner smartphones til næste år vil det betyde en indtægt på 280 millioner dollars til Apple. Et beløb, der måske lyder stort, men som er en dråbe i havet for Apple, der i alene i sidste kvartal omsatte for 36 milliarder dollars.

Men vigtigere er at Wu forventer at aftalen med HTC kan bane vej for forlig med både Motorola Mobility og Samsung. Wu mener at Apple allerede er forholdsvist langt fremme med forhandlinger med begge selskaber og at weekendens forlig kan fungere som en slags skabelon for lignende aftaler.

Der er ingen officielle udmeldinger om indholdet i aftalen mellem HTC og Apple.

via Appleinsider

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.