Forstalls afgang giver plads til Mansfield

Bob Mansfield får nu en central placering hos Apple.

Den enes død er den andens brød. Scot Forstalls afgang fra den centrale ledelse i Apple giver nu plads til en af Apple andre tidligere centrale ledere, nemig Bob Mansfield. Ikke fordi, Mansfield skal overtage Forstalls job, men fordi hans tilbagevenden til Apple til dels var betinget af Scot Forstalls afgang, fortæller kilder til AllThingsD.

Mansfield, der før omrokeringen var senior VP for hardware engineering men nu skal lede teknologidivisionen, forlod Apple i juni, men vendte tilbage i august uden nogen forklaring. En kilde fortæller at Mansfields beslutning om at vende tilbage skyldtes at han fik “et tilbud han ikke kunne afslå”. Dette kan fortolkes til at betyde en klækkelig kontant bonus, men har måske også bund i at man i topledelsen allerede på det tidspunkt vidst at Forstalls dage hos Apple var talte.

Mansfield brød sig ikke om Forstalls konfrontatoriske ledelsesstil og skulle efter sigende have nægtet at deltage i møder med Forstall, med mindre Tim Cook har til stede som mediator.

Forstall var som chef for iOS blandt andet ansvarlig for udviklingen af Apples nye kort, og mange mener at hans exit er knyttet til den store skuffelse over kortene i iOS 6, sammen med Forstalls manglende vilje til at komme med en officiel undskyldning.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.