IDC: Android stormer frem

Ifølge ny analyse er tre ud af fire solgte smartphones en Android.

Android trækker nu for alvor fra konkurrenterne på smartphonemarkedet, hvis man skal tro den nyeste analyse fra IDC, der dækker tredie kvartal. Ifølge den stod havde 75% af alle solgte smartphones Googles styresystem under motorhjelmen, mens Apples iOS, som er den nærmeste konkurrent stod for knap 15%.

Googles fremgang sker overvejende på bekostning af Blackberry og Symbian. Symbian, som er på vej ud, er naturligt nok den største taber, og gik fra en makredsandel på 14,6% samme kvartal sidste år til blot 2,3%, men også Blackberry bløder markedsandele og går fra omkring 9% til omkring 4%

Microsofts mobile styresystemer Windows Mobile og Windows Phone 7 oplevede en fremgang, og lå i tredie kvartal i år på en markedsandel på 2%.

Androids succes sker vel at mærke i et stærkt voksende marked. Mens der i tredie kvartal sidste år blev solgt ialt 123,7 millioner smartphones lå omsætningen i tredie kvartal i år på 181,1 millioner, og det er altså i høj grad Google og deres samarbejdspartnere der høster frugterne af det øgede salg. Også Apples iPhone går dog frem fra 17,1 millioner til 26,9 millioner. Af Googles samarbejdspartnere er Samsung den smartphoneproducent, der har størst fremgang.

via Electronista

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.