Zyxel NBG5615: Hurtigere Wifi med ny 5GHz router

Skærmbillede 2013-03-28 kl. 17.53.46En del internetbrugere klager ofte over ustabilt og langsom internet.

Stabilitet og hastighed samt rækkevidde på dit Wifi-netværk afhænger rigtig meget af de lokale forhold der hvor du befinder dig.

For manges vekommende kan der være problemer i områder hvor der er mange andre wifi-netværk, da de kanaler man sender på, via 2,4GHz-netværket, som standard-routere benytter, mange gange er brugt af andre netværk. Det er dog nogle gange muligt at indstille sit netværk til en ledig kanal på 2,4GHz båndet med en wifi-scanner, hvis der er ledige kanaler.

Det kan give et mere stabilt og hurtigt netværk, men er der mange trådløse enheder i området eller andre ting der benytter 2,4GHz frekvensen, som remotes og telefoner, kan det være næsten umuligt at lave et stabilt trådløst netværk.

En af løsningerne er at opgradere til en 5GHz router, da denne har mange flere kanaler at sende på.

En af de indtil videre få routere der er på markedet med både 2,4 og 5Ghz er Zyxel NBG5615.

Denne enhed understøtter 802.11n og langsommere wifi-standarder. Zyxel NBG5615 gør det også muligt at dele netværket i en 2,4 og en 5GHz-del.

Specs: DMZ-port, DHCP-understøttelse, NAT-understøtning, auto-uplink (auto MDI/MDI-X), DoS attackbeskyttelse, understøttelse af Wi-Fi-multimedie (WMM), Quality of Service (QoS), Wi-Fi Protected Setup (WPS), DHCP server, statisk IP mode, båndbreddekontrol, DLNA Media Server, til/fra kontakter, DHCP klient, NetUSB support

Routeren er til salg for godt 900 kroner hos eks. Proshop
.

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.